Упражнения за изгаряне на коремните мазнини

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Фитнес и Спорт
Упражнения за изгаряне на коремните мазнини
490020
Упражнения за изгаряне на коремните мазнини

Ако искате да се отървете от неприятните мазнини, в областта на корема , трябва да обърнете внимание както на хранителната диета , така и на физическите упражнения . За никого не е тайна, че, веднъж натрупани, мазнините по корема  се отстраняват много трудно.

Най-често, те се образуват в следствие на неправилен режим на хранене , стрес или липса на физическа активност и заседнал начин на живот . Спортът и упражненията стимулират метаболизма на човешкия организъм и спомагат за изгарянето на натрупаните в него мазнини. Ето няколко от най подходящите и ефикасни упражнения за коремните мускули и за премахване на мазнините:

упражнения за изгаряне на коремните мазнини

Коремни преси

Изпълняването на коремни преси е едно от най- ефективните упражнения за изгаряне на мазнините в областта на корема. Легнете на пода и сгънете коленете си, без да отлепвате ходила от земята. След това поставете ръцете си до ушите, без да заключвате пръстите и повдигнете гърдите си като се опитвате да докоснете коленете си с чело.

коремни преси

Странични коремни преси

Това упражнение е почти идентично на обикновените коремни преси, с изключение на това, че движението се извършва странично, от едната до другата страна. Особено ефикасно е за отстраняването на паласките.

  странични коремни преси  

Коремни преси върху топка

За това упражнение е хубаво да се консултирате с фитнес инструктур, тъй като неправилното изпълнение на този вид коремни преси може да доведе до дискомфорт в областта на гърба. Упражненията с топка са много разпространени днес и наистина имат добър ефект, но имат и своите специфики, ето защо, за да не се нараните трябва да знаете точно как се изпълняват.

коремни преси върху топка

Странични упражнения с гири

Страничните упражнения с гири също са чудесен начин за изгаряне на коремните мазнини . Просто вземете по една гира във всяка ръка и се навеждайте ту на едната, ту на другата страна. Уверете се, че движенията, които правите не натоварват излишно гърба ви. Огъвайте се леко и последователно.

     странични упражнения с гири     

Упражнения с последователно повдигане на краката

Това упражнение се изпълнява от легнало положение, като последователно се повдига първо единият, а после другият крак (нещо като асансьор). С него се натоварват мускулите в долната част на корема и има чудесен ефект за изгаряне на мазнините.

      упражнения с крака      

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft