.

Няколко вида упражнения, подходящи за отслабване

Още подобни новини
Няколко вида упражнения, подходящи за отслабване
Снимка: Dreamstime

Да се спортува е полезно както за здравето, така и за външния вид. Повечето жени тренират, за да се отърват от излишните килограми, но междувременно повишават имунитета си и започват да се чувстват по-добре в кожата си. Вижте видовете гимнастика, които може да практикуваме:

 

Стречинг – хубаво е да се прави преди и след тренировката, за да раздвижите кръвта в организма си. Стречингът представлява комбинация от съвременни танци, балет, пилатес и йога. Движенията са бавни и е хубаво да се правят на фона на бавна и релаксираща музика, за да може да се отпуснете максимално.

 

 

Класическа гимнастика – най-често се прилага в детските градини и училищата по време на часовете за спорт. Целта й е да раздвижи мускулите, ставите и да увеличи подвижността. Може да се прави и у дома.

 

Танцувална гимнастика – пуснете си любимите песни и започнете да правите упражнения на фона на музика. Може да включите и елементи от аеробиката. Танцувалната гимнастика укрепва мускулите и увеличава гъвкавостта.

 

Ритмична гимнастика – при нея се използват обръч, фитнес топка, ластици, гирички и тежести. Подобрява гъвкавостта и подвижността.

 

Бокс гимнастика – тя прилича на обикновена тренировка по бокс, но са включени и танцувални движения. Тези тренировки увеличават скоростта на реакция и укрепват мускулите.

 

Езотерична гимнастика – различното при нея е, че главно работи за отваряне, развитие и балансиране на енергийния поток. Тук много важно е правилното дишане.

 

Слим гимнастика – комбинира в себе си класическа гимнастика и бодибилдинг. Първо се правят упражненията, а след това силовата тренировка. При тази гимнастика се натоварват мускулите на гърба, кръста, бедрата, прасците и корема.

 

Бодилекс – тази гимнастика се прави основно за отслабване. Упражненията са само дихателни – упражняване са дишане с диафрагмата и постепенно задържане.

 

Бели денс – може да я практикувате, ако слушате поп-фолк музика или други ориенталски парчета. Пуснете си някакви ритмични песни и започнете да танцувате кръшни танци. Може да го правите у дома, ако се притеснявате, а може и да посещавате курсове, за да се научите да танцувате професионално.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...