IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Упражнения за стегнати и повдигнати гърди (видео)

9 юли 2012 10 40

Дори и да нямате силиконови размери, гърдие ви пак може да привлекат необходимото внимание

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Красивите и добре оформени гърди са сред най-силните оръжия на жените. Не само големината им е важна, обаче. Дори и да имате по-малък бюст, това не означава, че не трябва да го поддържате. С повече упражнения, той визуално може да уголеми формата си.

Дамите, които не страдат от липса на пищна гръд пък, е необходимо да полагат още по-големи усилия, за да се предпазят от изгърбване, или от увисването ѝ.

Предлагаме на вниманието ви две прости упражнения, които да ви помогнат да стегнете тази част от тялото си и да подобрите самочувствието си, вървейки с едни гърди напред.

За целта ви е необходима фитнес топка и гирички (2-3 кг, в зависимост от вашето тегло и възможности).

1. Легнете на топката, така че гърдите и колената ви да са в една линия, а дупето ви да не се опира в нея. Дишайте и издишайте, за да се наместите удобно. Гиричките са в ръцете ви и ги разтваряте встрани, докато дойдат на широчината на раменете ви. След това ги събирате напред (юмруците ви сочат към тавана). Отново ги разтваряте и така 12-14 повторения.

Важно е да не изпъвате лактите до краен предел. Винаги трябва да има една минимална сгъвка, за да се предпазите от контузии.

2. Лицева опора с гирички. Заемете положение за лицева опора. Коленете се опират в пода и може да кръстосате прасците си, за да не ги натоварвате излишно.

Гърбът ви е изправен, а гиричките са в ръцете ви. Започвате да правите стандартна лицева опора от тази позиция, само че лактите ви не трябва да стърчат встрани, а да са максимално близо до тялото.

За разлика от обикновената опора при отблъскване от земята ръцете ви се опъват докрай. Повдигате дясната ръка и я сгъвате в лакътя (другата стои опорна на земята), който минава до тялото ви и се опитва максимално да се приближи до тавана, оставайки свит.

След това долепяте юмрука с гирата до земята, отново поемате тежестта на тялото за лицева опора и при следващото надигане повтаряте упражнението с другата опорна ръка.

Цялото упражнение се прави 10-12 пъти. А за да има по голям ефект, повторете цикълът от тези упражнения поне два пъти в рамките на една тренировка.

Вижте видеото, за да няма объркване:

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари