IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кажете сбогом на подутите глезени

19 април 2012 13 30

С няколко лесни съвета

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Колкото по-топло става времето навън, толкова по-често срещани стават оплакванията за задържане на течности в организма.

Сред частите от тялото ни, които усещат топлината най-осезателно, са нашите стъпала и глезени. Когато навън стане горещо, тенденция те да се подуват и да усещаме краката си още по-уморени се покачва значително. На всичкото отгоре и обувките ни отесняват!

Подуването на глезените си е вид оток, от който страдат много жени, а не само бъдещите майки. Той се причинява от високите температури и се отразява повече на хората със съдови проблеми.

Искате ли да се отървете от подутите глезени веднъж завинаги? Обърнете внимание на тези няколко лесни съвета:

- Ако сте склонни към подуване на ходилата и ставите, опитайте се да избягвате газираните напитки и солените храни, тъй като те затрудняват кръвообращението и могат да причинят отоци.

- Правете упражнения, които помагат на кръвообращението. Такова упражнение е вдигане на краката на високо и въртене на ходилата с кръгови движения.

- Ходете редовно на масаж за лимфен дренаж при експерт. Той трябва да масажира краката ви от глезените към вътрешната част на бедрата. Ако нямате възможност - сами разтривайте ходилата си винаги, когато се сетите.

- Ако ви се налага да стоите в седнало положение  през голяма част от деня, на всеки кръгъл час, ставайте и правете лек стречинг на краката или поне се разхождайте, за да се стимулирате притока на кръв.

- Избягвайте да носите тесни обувки в големите горещини. Високите токчета също могат да допринесат за проблема.

- Ако сте опитали всичко, но все още страдате от задържане на течности, посъветвайте се със специалист.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари