Упражнения за стомашни болки и затлъстяване | Блог за здраве и красота

неделя, 29 май 2011 г.

Упражнения за стомашни болки и затлъстяване

Наддаването на стомашните мазнини е често свързано с проблеми в храносмилането и червата. В повечето случаи този проблем може да доведе до увреждане на някой от органите, включително сърцето, бъбреците и дебелото черво. Както всяка част от тялото ви стомахът също се нужда е от упражнения за да регулирате коремните мазнини и да постигнете по-добро обработване на хранителните вещества без натрупване на мазнини.

Упражненията за корем са относително прости и лесни за изпълнение. Не са ви нужни допълнителни уреди за да направите едно просто упражнение за поддръжка на вашия корем. В някой от следващите статии ще ви покажем схеми и снимки как точно да проведете тренировка в домашни условия за регулиране на мазнините, но сега ще наблегнем на изброяването на основните и най-полезни методи.


1. Коремни преди и лицеви опори - освен, че натоварват мускулите на гърба и кръста, коремните преси са също много полезни и за ишиас, херния, камъни в бъбреците и други заболявания. За да видите наистина ефекта от вашата тренировка ще трябва да се поизпотите малко и като казваме "Изпотим" наистина имаме точно това в предвид. Чрез тренировката мускулите и мастните натрупвания се загряват и раздвижват.

2. Конна езда - ето това вече е истинско упражнение в комбинация с удоволствието, особено за хора, които обичат природата и животните. Доказано е, че един час езда натоварва всички мускули на тялото равномерно и най-вече стяга мускулите на стомаха. Но не се заблуждавайте, че с една тренировка ще достигнете съвършенството. За този тип спорт и за вашето здраве са нужни редовни упражнения и тренировки като с времето ги увеличавайте, но постепенно. Не правете грешката да натоварвате тялото си прекалено много, по този начин само ще му навредите и няма да постигнете така желания ефект. В началото през първите седмици са достатъчни тренировки за по не повече от 15-20 минути на ден. Оставайки за повече рискувате на следващия ден да сте приковани към леглото от силна мускулна треска. Не подценявайте тези съвети, ездата в тръст има благоприятен ефект към стомаха и мускулите, но с нея не трябва да се прекалява.

3. Игра с бутилка на плажа - това упражнение е по-скоро игра, която е много полезна, но за съжаление няма как да се провежда редовно. Въпреки това тя е доста благоприятна за хора имащи проблем с коремните мазнини. За целта ще са ви нужни два отбора от по 5 души. Всеки отбор се разделя в противоположен сектор на предварително изчертано поле. В средата се поставя бутилка и при даден старт от рефера ще трябва да стигнете възможно най-бързо до бутилката, да я вземете и донесете във вашата база без да бъдете докоснат от другия играч. Съответно целта на противниковия отбор е същата. Това е интересна игра с която няма да усетите как сте загубили така неприятните коремни мазнини само за няколко дни.

В предишни статии сме писали за диети, които могат да ви помогнат също така ефективно както и упражненията, но за тях препоръчваме да ги комбинирате със някой от тези спортове и упражнения. Не се връзвайте на хора, които ви казват, че храната е ключът за отслабване. В някой случаи тя може да ви докара до доста по-неприятни проблеми от тези 3-4 допълнителни килограма.

Източник - stomach exercises

0 коментара:

Публикуване на коментар