IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Упражнения за лице против бръчки

1 ноември 2010 12 50

Няколко упражнения за красива, стегната и млада кожа.

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Тренировките за проблеми зони имат за цел да заздравят мускулите и да подобрят вида на кожата. Същото важи и за лицевите мускули, състоянието на които може да се подобри чрез упражнения.

Резултатът е розова и стегната кожа с по-малко бръчки, обясняват германски експерти.

"Първоначално много от участниците в курса ми идваха само заради красотата, водени от желанието да имат по-малко бръчки. Днес те вече знаят, че упражненията за лицето дават много повече от това и помагат за релаксацията на цялото тяло", казва фитнес инструкторът Хайке Хьофлер.

Ядът, тъгата, умората и стресът се изписват върху лицето. Когато човек изпитва тези негативни емоции, т.нар. линия на гнева между веждите става по-дълбока, ъгълчетата на устата увисват надолу, увеличават се хоризонталните линии на челото.

“За предотвратяването на появата им е много полезно упражнение с усмивка, което подсилва мускулите към скулите”, обяснява Хьофлер.

Упражнението е следното
: палецът и показалецът се поставят в ъгълчето на устата и външната част на окото.

Веднъж поставени на съответните места, ъгълчетата на устата се повдигат и задържат шест секунди в определена позиция, наподобяваща усмивката на клоун.

Шестсекундното задържане на усмивката е последвано от 10-секундна пауза. Така мускулът се тренира, а благодарение на позицията на палеца и показалеца не се образуват бръчки.

"Активната гимнастика за лицеви мускули е много ефикасна и намалява т.нар. "изразителни" линии", казва Гертрауд Кремер, дерматолог от Берлин.

Той отбелязва, че упражненията за лице трябва да се правят редовно - по пет минути сутрин и вечер или по няколко пъти през деня. По-добре е да се правят неколкократно, а не наведнъж.

Друго подходящо упражнение за лице може да се изпълнява при шофиране. То се състои в насочването на въздух към едната буза.

Чрез мускулите около устата въздушната струя се премества от ляво на дясно и обратно. Изплезването на езика помага срещу образуването на двойна брадичка и заздравява долните мускули на брадата.

Още упражнения за лице:

Упражнения за лице: Бързо освежаване и тонизиране

Задръжте младостта. С йога за лицето

Тайната за младо и красиво лице е в движението

Премахнете умората на очите с няколко прости упражнения

 

КоментариКоментари