неделя

Упражнения в офиса





Хората, които прекарват много време седнали зад бюро, пред компютъра , често имат чувство на скованост и болки в мускулите, При нарушена стойка се развива прегърбване. Освен това не всички офис столове са достатъчно ергономични, удобни и полезни за нашето здраве. При дълго стоене пред монитора се натрупва отрицателно въздействие върху кръвообращението. Появявят се болки в кръста, в мускулите и в различни части на гърба. Само редовните прекъсвания с леки упражнения могат да нормализират това състояние.





Разтягане на ръцете и гърба
Изпънете ръцете си напред кръстосайте пръсти и обърнете дланите навън, останете в това положение няколко секунди. После се отпуснете и повторете.















Разтягане мускулите на ръцете и гърдите

Съберете ръцете си зад облегалката на стола, повдигнете леко и задръжте в това положение наколко секунди. После отпуснете и повторете











Разтягане на предмишниците














Повдигнете си ръцете в страни и ги изпънете, правете плавни движения на дланите нагоре надолу. Почуствайте напрежение върху долната и горната част на предмишниците.









Разтягане мускулите на гърба и раменете





















Вдитнете ръцете си над главата, изпънете гърба вдишвайте бавно зъдръжте няколко секунди после бавно отпуснете ръцете като издишвате. Повторете упражнението няколко пъти.














Поза Замък


Поставете си ръцете зад гърба, едната от долу, а другата отгоре опитайте се се да си хванете пръстите, останете в тази поза няколко секунти после сменете ръцете.















Поза котка в седнало положение

















Навадете се напред, ръцете да хванат кокълчетата на краката опитайте се с брадичката да опрете колената след това отпуснете и повторете отново.









Разтягане на ахилеса















Повтигнете десния крак хоризонтално, свийте стъпалото навътре така че да усетите напражение в мускулите. Повторете упражнението с левия кряк.















Завъртане на главата
















Бавно зъвъртете главата си на едната страна така че да усетите напрежение в мускулите на врата и шиятя. Повторете движението в обратна посока.














Релаксация

Вкрая на комплекса от упражнения вдигнете ръце нъгоре скръстете пръсти и се протегнете.

случайни публикации

следвай ме:

Follow me

Статистика

Google PageRank Checker Tyxo.bg counter Блог класация Lifestyle Blogs - Blog Catalog Blog Directory

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!

Статистика

Google PageRank Checker Tyxo.bg counter Блог класация

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!