IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отслабнете с кардио тренировки два пъти на ден

19 октомври 2012 12 40

Това е най-бързият, здравословен и сигурен начин за загуба на тегло

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Загубата на тегло, дори със скромни резултати, може да доведе до подобрения в кръвното налягане и нивата на холестерола. Аеробните упражнения, известни още като кардио упражнения, са популярен метод за подобряване на здравето, точно чрез топене на излишните мазнини.

Ако наистина имате нужда от бързо сваляне на няколко килограма, един от най-сигурните варианти, че ще постигнете бързи и добри резултати, е чрез повече физическа активност с кардио упражнения.

Според специалистите са необходими две сесии на ден от по 30 минути.

Експертни препоръки:

Американският колеж по спортна медицина посочва, че за бърза загуба на тегло са необходими 50 - 60 минути аеробни упражнения най-малко пет дни в седмицата.

Ако сте начинаещ в този тип активност, започнете с 30 минути всеки ден и постепенно увеличавайте времето на тренировките докато не стигнете 60 минути. Препоръчва се упражненията да са с умерена интензивност, която увеличава сърдечната честота забележимо, но все пак ви позволява да проведете разговор.

Предимствата на няколко тренировки дневно:

Ако нямате достатъчно време за аеробни упражнения може да разделите тренировките си на няколко по-кратки с най-малко 10-минутна продължителност. Въпросът е да се целите в тези 60 минути дневно. Най-добрия вариант е да тренирате два пъти дневно – сутрин и привечер по 30 минути. Така ще избегнете скуката и силна умора след 60-минутната тренировка.

Съвет за вида на аеробните упражнения:

В групата на аеробните упражнения влизат плуването, колоезденето, бягането, танците, боксът и всички други спортове, които изискват непрекъснато, активно движение. Експертите съветват да се спрете на спорт, който ви харесва да практикувате. Така ще увеличите шансовете си да се придържате към рутинната програма от две 30-минутни сесии на ден. Хубавото е, че можете да редувате различните кардио дейности, така че да имате някакво разнообразие.

Ограничения:

Аеробните упражнения трябва да бъдат важна част от вашия план за отслабване, но Харвардското училище за обществено здраве посочва също, че това, което ядете може да повлияе негативно на усилията ви да стопите излишните килограми.

Освен редовните аеробни упражнения, трябва да ограничите храненето си, като наблягате на плодовете, зеленчуците и пълнозърнестите храни. Избягвайте подсладените напитки и лакомствата.

Редовните аеробни упражнения, особено когато са съчетани със здравословни хранителни навици, могат да ви помогнат не само да отслабнете, но и да задържите новото си тегло.

Предпазни мерки:

Преди да започнете редовната тренировъчна програма идете на профилактични прегледи, за да се уверете, че сте напълно здрав и можете да подложите организма си на този нов и интензивен режим. Не забравяйте да проверите и състоянието на сърцето си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари